Unilong

tala fou

E fa'afefea i taimi uma le pa'u leaga o le pa'u?

I le olaga, e taatele faʻafitauli o le paʻu.O le pa'u ose fa'afitauli masani o le pa'u, ae e eseese uma fa'afitauli o le tino.I oʻu tausaga o le tausiga o le paʻu, sa ou aoteleina nisi o mafuaʻaga ma fofo o siama ma faʻasoa atu ia te oe.

Acne o le fa'apu'upu'u o le pa'u, e ta'ua fo'i o le pa'u.E le gata i lea, o ona igoa masani e aofia ai siama, siama, ma isi. O se faʻamaʻi masani ma masani ona tupu i dermatology.O lona uiga autu o le fiafia e maua le paʻu i luga o foliga, ulu, ua, fatafata, tua ma isi vaega o loʻo iai gaʻo sebaceous mauoa.O le a la le mafuaaga o le pa'u?

Mafua'aga o siama

Hormone le paleni: Hormone le paleni o se tasi lea o mafuaʻaga masani o siama, lea e mafua mai i suiga o hormones i totonu o le tino.Aemaise lava teine ​​e masani ona maua i le pa'u a'o le'i ma'i masina.

Mausa le lelei o le ola: e pei o le ovataimi faifaipea, matua le lava o le moe, le lelei o meaai e fiafia i le suamalie, ga'o, mea'ai vevela, inu tele ma le ulaula o le a mafua ai le faaputuputuina o le endotoxin i le tino, e oo atu ai i siama.

O le maualuga o le mamafa i galuega, olaga ma le agaga: o le atuatuvale o le a oʻo atu ai i faʻafitauli o le endocrine i totonu o le tino, e mafua ai le tele o le sebum secretion ma faʻateleina le faʻavaeina o siama.

Le lelei o le tausiga o le paʻu: O le tele o tamaʻitaʻi lalelei e faʻaaogaina mea e teu ai paʻu o loʻo i ai mea faʻafefe mo se taimi umi, lea o le a faʻateleina ai le avanoa e poloka ai le gutu follicle lauulu.E le gata i lea, o mea e pei o le tele o le faamamaina ma le solo o foliga, ma le le gauai atu i le tumama o le a faaleagaina ai le paʻu o le paʻu, faʻaosofia ai le pores e maua ai le mumū, ma taʻitaʻia ai le faʻavaeina o siama.

E fa'afefea-leaga-pa'u-fa'atupu-fa'ama'i

E faapefea la ona foia le pa'u o le tino?

Muamua, ia fa'amalieina lou lagona.O le lelei o ou lagona o le a aʻafia saʻo ai le faʻaogaina o hormones o le tagata.O le mea lea, i le olaga i aso uma, e tatau ona tatou taumafai e tausia se uiga fiafia, fetuutuunai le tulaga o le mafaufau, faʻafilemu le lagona, aua le faʻafefe, ma faʻamalolo lelei le mamafa.

2. Fa'atumauina le soifua maloloina lelei: ia lava le moe, 'ai ma tautala, aloese mai mea'ai vevela ma fa'amalositino lelei, lea e le gata ina fa'auluina ai mea oona i totonu o le tino, ae mafai fo'i ona fa'aitiitia le fa'atupuina o siama.

3. Fa'atonu lelei le mamafa o le olaga, lea e mafai ona ausia e ala i ta'aloga, talatalanoaga ma fautuaga a le tagata lava ia.

4. Faʻalogo lelei i le filifilia ma le faʻaogaina o mea e teu ai le paʻu, filifili mea mama ma le faʻafefeteina o le paʻu, ma faʻalogo i le tumama o foliga.E mafai fo'i ona fa'aoga i vaila'au mo le tausiga o le pa'u mo togafitiga fa'ama'i, e pei o le tausiga o le pa'u o lo'o i ai le salicylic acid ma le azelaic acid, lea e mafai ona fa'aitiitia ai le fa'atupuina o le pa'u ma aveese fa'ailoga fa'ailoga.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o aʻafiaga oazelaic acid Kase 123-99-9i le togafitiga o siama e mafai ona matua le amanaiaina.I le avea ai o se vailaʻau o le vasega B, e mafai ona faʻaaogaina le azelaic acid ma isi vailaʻau mo le togafitia o siama i le taimi o le maitaga, pe naʻo ia.

I se faapuupuuga, e ui lava o le paʻu o se ulu tiga, pe a tatou faia auala saʻo ma gauai atu i le tausiga o le paʻu, e mautinoa lava e mafai ona tatou faʻaitiitia ma puipuia le faʻavaeina o siama.Ou te faʻamoemoe e mafai ona e tausia le soifua maloloina o le paʻu ma faʻaumatia le paʻu i auala o loʻo i luga.


Taimi meli: Mati-13-2023